Memòria glaçada

Amb el títol: "Memòria glaçada. La gelada del 56 als Territoris de Cuïlla", el passat divendres 2 de març, vam inaugurar la exposició, fruit de la recerca del col·lectiu Terres de Cruïlla, al Museu de la Mar de Sant Carles de la Ràpita.


El corpus de la exposició està format per onze cartells i un catàleg, que parlen sobre els diferents àmbits que es van veure afectats per aquella circumstància climatològica: El dia a dia, l'agricultura, la ramaderia i la pesca,...  i les conseqüències d'aquell  tràgic fenòmen. La recerca s'ha portat a terme mitjançant entrevistes a 114 persones que van viure de manera directa o indirecta els fets, de 8 comarques diferents a banda i banda del Sénia, i a un recull de documentació de la època i fotografies que la il·lustren.

Un capítol força interessant de la nostra història recent, que podeu visitar al Museu de la Mar de la Ràpita fins al 18 de març, i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la regidoria de cultura de l'ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, als tècnic del Museu de la Mar i al Camp d'Aprenentatge del Delta, que ha format part de l'equip de recerca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada